Home | Activiteiten | Ouderen

ACTUEEL

ACTIVITEITEN AGENDA

Geen evenementen
Ouderen PDF Afdrukken E-mail

	

 

 

 

Stichting Noord Plus richt zich op 2 speerpunten: Talentontwikkeling en ondersteuning van Ouderen op het gebied van zorg en welzijn.

 

Ouderen

Vergrijzing is een een bekend fenoneem in de Nederlandse maatschappij, zo ook de vergrijzing onder de eerste generatie immigranten is al jaren gaande. Deze groep ouderen hebben veel betekend voor de opbouw en ontwikkeling van de Nederlandse economie. Maar we constateren dat veel van deze ouderen niet voldoende op de hoogte zijn van allerlei voorzieningen die voor hen bedoeld zijn. SNP besteedt, in samenwerking met andere organisaties en instellingen in deelgemeente Noord, aandacht aan deze groep ouderen. 

 

SNP organiseert voor de groep ouderen, in samenwerking met gespecialiseerde organisaties, activiteiten op het gebied van educatie, cultuur (bv. excursies), voorlichting, sport en recreatie.

 

Stichting Noord Plus doet momenteel onderzoek naar het sociaal isolement van ouderen in de Agniesebuurt en het Oude Noorden. Zo wil SNP een bijdrage leveren aan de reductie van sociaal isolement onder ouderen.